Löpa eller icke löpa, det är frågan…

Att börja löpa och komma förbi det jobbiga. Ja, hur gör man det? För visst är det så att det alltid går så mycket lättare att springa i huvudet än i verkligheten. 

Jag tänker att jag börjar i ett mycket lugnt tempo, som jag känner är bekvämt för mig. Tänker under hela rundan att jag går eller att det är i likhet med att gå. Lyssnar på en spännande ljudbok så att jag kan koppla bort min hjärna. Eftersom den hela tiden matar mig med ondo och pepp om att sluta spring. När jag sen är nära målet ökar jag tempot rejält. Har väl som mål att öka efter halva sträckan, men nu känns detta helt rätt. Är alltså inte ute och springer för att slå rekord, utan enbart att få in det i min rutin och börja gilla/älska löpning. 

Så till frågan löpa eller inte löpa? Ja, att bara vara ute och röra på sig är bra, men att öka viljan till att löpa hur gör man det? Tror på små små steg framåt och att hålla sig till rutiner och bestämma sig för att minst 2ggr i veckan för kontinuitet. Och sen på det sättet som känns bäst för dig.

Nu kör vi!

Publicerat av