SM-guld 2007 med högsta publiksnittet sen 70-talet


2007 började trögt med bara en seger på de fyra första matcherna men i bortamatchen mot Örebro SK lossnade det. IFK Göteborg vann med 4-0 och Andres Vasquez gjorde ett riktigt drömmål.

Under våren blommade talangen Marcus Berg ut och blev den målskytt många längtade efter. I augusti såldes han för över 30 miljoner kronor till den holländska klubben FC Groningen. Många trodde att laget sålde SM-guldet vid det tillfället, men då steg den tidigare petade mittfältaren Pontus Wernbloom fram i den nya rollen som anfallare och blev lagets nya målskytt. Laget provade även 15-årige Nicklas Bärkroth som anfallare i hemmamatchen mot IF Brommapojkarna. Bärkroth blev därmed allsvenskans yngste spelare genom tiderna.

Man vann de 5 sista matcherna och vann allsvenskan igen, och blev svenska mästare för första gången sedan 1996. I sista hemmamatchen mot Trelleborgs FF kom 41 471 åskådare trots ösregn och kyla. Med ett publiksnitt på 15 797 fick man det högsta allsvenska publiksnittet sedan 1970-talet.

Publicerat av