De hetaste teerna just nu

Te har blivit så mycket mer än gula Liptonpåsar. Nu är det inne med exklusiva, handplockade teer som gör gott för hälsan. Det finns massor av spännande nyheter på tehyllorna. Vill slå ett extra slag för ”Energidrycken Yerba mate” som också har många hälsoeffekter och innehåller mängder av vitaminer, mineraler och oxidanter. Rekommenderar också de kinesiska tebollarna som blommar framför ögonen och hetast av allt är vitt te.

Det vita teet är ett av de mest exklusiva, och hälsosamma – laddat med ännu fler nyttigheter än de hyllade gröna bladen.


Yerba Mate – gör dig piggArgentinas ”gröna guld” dricks som kaffe i Latinamerika. Yerba mate är ett örtte proppfyllt med naturens stimulerande ämnen koffein, teobromin och teofyllin som verkar uppiggande vid fysisk och mental trötthet – rena energidrycken.

Bonuseffekt: fettförbränningen ökar.


Vitt – trendigt & nyttigt

Det exklusiva vita teet med den silkeslena smaken är hetast på tehyllan! Bladen skördas en kort tid på våren och behandlas minimalt. Det gör att de behåller ännu mer av de välgörande antioxidanterna och näringsämnena än grönt te – och innehåller mindre koffein. De allra finaste sorterna består enbart av vitfjuniga knoppar.


Blommande – för alla sinnen

Gott för kroppen – vackert för själen. De små handknutna tebollarna slår ut i kokhett vatten och vecklas ut i en bedårande blomma – mitt framför dina ögon. Bollarna är ofta knutna av jasminte och smaksatta med milda blomster. En ljuvlig present.


Grönt – bra för huden

Det gröna teet är känt världen över för sina hälsosamma effekter. Bladen är boostade med flour för friska tänder och kraftfulla antioxidanter

som skyddar hjärtat och minskar risken för cancer. Ett par koppar om dagen gör dig dessutom vacker. Hälsodrycken stärker nämligen hyn och suddar ut ålderstecken.


Pu-erh – rena medicinen

Hos oss är pu-erh mest känt som bantnings-te, i Kina är det en hel egen tekultur. Det mytomspunna pu-erh lagras som fina årgångsviner och används traditionellt som medicin-te för att hjälpa matsmältningen, sänka kolesterolet, stärka immunförsvaret och motverka baksmälla.


Rooibos – Lindrar stress

Sydafrikas uppfriskande rooibos är en naturlig källa till flera essentiella mineraler och antioxidanter och sägs lindra stress, allergier, astma, eksem och kolik. Det röda örtteet är helt koffeinfritt så det är bara att njuta en kopp på kvällen och somna sött ändå!

Publicerat av

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.