1,2,3 – Kolhydrater

Kolhydrat är ett samlingsnamn för olika sockerarter. I kroppen lagras kolhydraterna som glykogen (80-110gram i levern och 300-600gram i muskulaturen). Varje gram kolhydrat ger 4 kcal. Kolhydrater är viktigt för en tränande individ (framförallt uthållighetsidrottare) då det, förutom att fungera som primärt bränsle under högintensiva aktiviteter, även skyndar på återhämtningen. 

Alla vet att man bör i största möjliga mån ta avstånd från ”onödiga” kolhydrater som bland annat finns i godis, chips, glass, juice, läsk, pommes frites med mera, men få gör det. Om du tar bort de onödiga kolhydraterna får du ändå i dig naturliga nyttiga kolhydrater som finns i t.ex grönsaker, frön/nötter och som är båda muskelbesparande, goda, hälsosamma och ger bra med energi. 

Det är så himla lätt att få i sig för mycket kolhydrat i dagens samhälle. Alla diverse mellanmål och frukostar är nästan uteslutande uppbyggda kring kolhydrat (juice, mackor, risifrutti, yoghurt). Visst kan man byta ut yoghurt mot kesella, juice mot funlight och så vidare men det gör man inte vanligtvis. 
För att få en bra koll på kolhydrater och på vad du äter rekommenderar jag LCHF se mer på Kostdoktorn det har hjälpt oss till ett friskare och lättare liv. LCHF är ingen diet utan en livsstil. Den kost man åt innan spannmåls- och sockerindustrin tog över…

Publicerat av

En reaktion till “1,2,3 – Kolhydrater

  1. super male vitality better male vitality sale male vitality impotence It raises the imperativeness level and duration of the body so you may have the ability to engage in sexual relations with more important power and satisfaction. It helps in achieving better erections for a drawn-out extend of time with a harder erection. It assembles the length and boundary of the penis for greater satisfaction and higher certainty. Elements Of Vitality RX
    http://www.cureidea.com/vitality-male-enhancement/

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.